2010/01/29

Vznik človeka z Avatara

Najlepšie nápady sa rodia ráno, dnes sa mi narodili dvojičky, ale celý deň som na ne nemal čas, tak sa rozplynuli ako hmla po okolí. Iba na jeden som si spomenul a vyzerá dobre, ale aj tak si ho radšej nechám na ďalšie ráno. Pred spaním budem naň myslieť, aby sa mi nad ránom znova pripomenul a vykryštalizoval, len prosím sen nie o pol piatej ako dnes, ale radšej o tri hodiny neskôr.

Nebudem vás dnes mátať náhodnou myšlienkou o tom, že nie je žiaden podstatný rozdiel medzi živou a neživou hmotou, lebo všetko vo vesmíre je v pohybe, iba u temnej hmoty to nie je isté. Dnes ma na tón scifi naladil článok Patrika Habdáka: Vznik ľudstva, ktorý som práve dočítal a našťastie sa nestotožňujem s ničím v tom článku.

Ak deklarovaný ateista argumentuje náboženskými dogmami, už nemôže byť hodnoverný ani náhodou. Takže ide len o zábavnú "šou" autora. Najkrajšie to v diskusii vyjadril Jiří Ščobák: "Použiť Avatara ako argument vzniku našej civilizácie pomocou mimozemšťanov. Uaaauw!!!!!!! To som ešte nepočul! To je tak šialené, až klikám na karmu!"
(dovolil som si ten citát preložiť z češtiny).

Zdá sa, že silnejšie ako mimozemšťania na nás útočia scenáristi scifi príbehov.

4 komentáre:

  1. Chcel som si ten článok Patrika Habdáka prečítať, ale autor ho zrejme vymazal... nuž, aj to o niečom svedčí (aspoň mi ušetril čas).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ťažká vec, ale diskusiia je dostupná, tým nechcem povedať, že je zvlášť podnetná:
    http://blog.sme.sk/diskusie/1630214/1/Vznik-ludstva-alebo-ako-to-mozno-bolo.html
    ... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ján Maršálek, ak ešte pretrváva záujem o prečítanie si už neexistujúceho článku, na tejto adrese by sa mal zjaviť:
    http://74.125.77.132/search?q=cache:-RhkJVWy0PwJ:habdak.blog.sme.sk/c/217776/Vznik-ludstva-alebo-ako-to-mozno-bolo.html+habd%C3%A1k%2Bvznik+%C5%BEivota&cd=1&hl=sk&ct=clnk&gl=sk
    :)

    OdpovedaťOdstrániť