2010/04/06

Mea culpa

Konečne je po sviatkoch, prežil som ich. Včera, keď odišla návšteva a stoly ostali obťažkané prebytočnými dobrotami, neodolal som im. Boli tam pagáčiky, ktoré sa rozplývajú na jazyku, cukríky s povrchom nasýteným chilli papričkami, rumové pralinky a čokoláda z "kindervajec", aj malé čokoládové vajíčka z horkej čokolády, proste Veľká noc so všetkými nuansami.

Všetko som ochutnával až ma to unavilo a šiel som spať. Spal som iba do jednej, potom som chvíľu sedel pri PC a ďalšie dve hodiny s krížovkami. Katastrofálna noc s ťažkým žalúdkom. Som rád, že je to už za mnou. Zisťujem, že mám radšej prvý a ôsmy máj, ako Vianoce a Veľkú noc. Tieto štátne sviatky sa totiž spravidla nesvätia obžerstvom... Moja chyba, moja chyba, moja najväčšia chyba.

4 komentáre:

  1. odpusť, wabt, ale musela som sa nad tvojím článkom zasmiať... Viem si totiž dokonale predstaviť tú ťažobu i to následné ,,trápenie" z nej. Myslím, že nás je viac takých jedáckych nespratníkov, ktorí sa tu spoznali. No najhoršie na tom je, že aj napriek každoročnému ,,dušovaniu sa", že už nikdy viac, každoročne sa to zopakuje.. :)
    Zaiste aj na budúci rok to bude Mea culpa...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja to stale tvrdim, ze hlad dokaze cloveka dobre potrapit, ale prejedenie je este horsie...:)
    No co uz, sviatky su sviatky..:)
    Pekny den.
    ima

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ale viete, co som zistil na sebe? Ze nech zeriem, kolko zeriem, nejako sa neprezeriem. Totiz da sa povedat, ze v tychto specialnych sviatkoch zeriem iba raz denne (nepretrzite cely den), ale tak akosi usporne, tam hryz, tu zob, ham a do pazeraka sa mi pomesti strasne vela.

    Tusim idem na obed. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Lev....
    ,,žeriem iba raz denne (nepretržite celý deň)"... :))

    za túto hlášku ti udeľujem Řád zlaté hlášky..

    OdpovedaťOdstrániť