2012/01/13

Ako na to

Vopred upozorňujem, že toto nie je recept vhodný nasledovania. Stalo sa mi, že som si mal uvariť niečo na obed. Tak mi v prvom momente napadol guláš, ako jedlo vhodné a chutné, pritom nenáročné na prípravu. To by som však musel ísť nakúpiť mäso. Zmenil som námet na kapustnicu, tiež je to jednoduché a klobása je v chladničke. Lenže nemám kapustu...

Kapustnica za zmenila na ešte jednoduchšiu záležitosť, zemiaky pečené v šupke. Umyl som 6 veľkých zemiakov, potom mi napadlo, že bude jednoduchšie ich uvariť. Keď som ich už mal v ruke, tak som ich ošúpal, dal som vodu so soľou na oheň. Do toho som pokrájal na drobno očistené zemiaky. Keď už boli skoro dovarené, dostal som zjednodušujúci nápad: uvariť klobásu v zemiakoch.    

Stalo sa tak, klobásu som rozdelil na dva kusy a dal som variť pod hladinu zemiakov. Keď sa mi zdalo, že už je uvarená, pripadlo mi rozumné ju nakrájať na drobné kúsky. Tak som aj urobil a vrátil som všetko do zemiakov. Blížilo sa vyvrcholenie, ale ešte som vzal nástroj na pretláčanie zemiakov a zo všetkého som urobil kašu. Kaša vyzerala dobre, len bola trochu riedka, tak som ju zahustil hladkou múkou.

Klobásová kaša na tanieri vyzerala, skoro ako hustý zemiakový paprikáš, ale ešte si to pýtalo niečo navrch. Nie opraženú cibuľku, to by už bolo veľa, ale maslo... Tak som rozložil kúsky masla po povrchu kaše a mňam, je po obede.

7 komentárov:

  1. Odpovede
    1. Na fotku nebol čas, keď je fotograf hladný, najprv sa naje a potom už nie je čo fotiť. :)

      Odstrániť
    2. Postup zvaný čistá improvizácia. Niektorí ľudia takýto postup radi používajú . Predpokladom je však dobrá fantázia a vôľa nechať sa ňou unášať ;-)
      A nemusí to byť iba práve vo sfére varenia.

      :)

      Odstrániť
    3. umrem. Určite to skvele chutilo :) Aká bola domáca odozva?

      Odstrániť
    4. germa, odozva bola vynikajúca, chutilo mi. :)

      Odstrániť
  2. Hehehe naozaj si bol kreatívny. To moja mladá suseda (s jedným dieťaťom) varí ešte fajnovejšie. Keď otvoríme dvere na byte, pri jej dverách na zemi je s takmer železnou pravidelnosťou krabica či dve od pizze. To muž stále okomentuje že: Áá, suseda varila :-)

    Ale taká klobáska so zemiakovou kašou, mňam a keď sa pridá kyslá kapusta, dvakrát mňam.

    Eva

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kyslú kapustu beriem, ale nabudúce to bude k niečomu inému, lebo moje recepty a hlavne postupy sú neopakovateľné :)

      Odstrániť