2013/06/15

Keby som bol minister

Určite by som sa pripútal na prednom aj na zadnom sedadle v aute. A nikde by som sa neponáhľal, ani keby som mal za šoféra kaskadéra. Človek si predsa musí vážiť svoj život, inak by mu nikto neuveril, že si váži životy iných ľudí. O ponáhľaní vraj už Komenský povedal: "Veškeré kvaltování toliko pro hovada dobré jest". Ale pozrime sa na to z pohľadu moderného marketingu. Mnohí vyznávajú napríklad poriadok na pracovnom stole ako základ kvalitnej kancelárskej práce.

Ešte dôležitejšie je, mať poriadok vo svojom čase. Čas sa nedá oklamať. Takže, keby som bol ministrom, nevzdal by som sa zásad bezpečnosti a poriadku vo svojom čase... Teraz by som mal napísať niečo o svojom časovom poriadku, ale pravda je, že je dosť náhodný, a nezávislý od práce, ktorá ma čaká. To by sa na ministerstvo nehodilo. Preto sa radšej na tú funkciu nehlásim. Jediné čo môžem povedať zodpovedne je, že bezpečnostných pásov by som sa nevzdal a zásadne by som sa neponáhľal na zmeškané stretnutia.

4 komentáre:

  1. Tak to na tom svete chodí: minister si myslí, že nemusí byť pripútaný... ale nielen minister, myslí si to kdekto.
    Keď si zoberieme nedávny konkrétny prípad konkrétneho ministra, jeho reakcie po havárii a operácii boli sympaticky ľudské (ľútosť, slzy, dobré predsavzatie)... Aj minister je len človek.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím. Všetci sme ľudia a o to ide. Tých prípadov s autami politikov bolo viac. Myslel som na všetkých. Kde sa berie to presvedčenie, že teraz sa mi nič nemôže stať. Asi sú ich vodiči perfektní profesionáli. Isteže sú, ale nešťastie chodí po všetkých, nielen po horách. Druhá vec je, keď sa iný minister prizná, že ani on sa nepripútava... A kde je potom zodpovednosť za daný príklad verejnosti?

      Odstrániť
  2. Ľudia robia chyby. To je prirodzené. Škoda len, že sa z nich málokedy poučia. Čestne priznávam, že na zadnom sedadle sa nepripútavam... :(

    ,,Jediné čo môžem povedať zodpovedne je, že bezpečnostných pásov by som sa nevzdal a zásadne by som sa neponáhľal na zmeškané stretnutia"

    A na nezmeškané stretnutia áno?

    :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak idem načas, tak o nie je zmeškané stretnutie. Ľudia sa ponáhľajú vtedy, keď meškajú, alebo zmeškanie hrozí. :)

      Odstrániť