2015/08/27

Siete

Chodiť na sociálne siete a čítať cudzie statusy, pardon, statusy priateľov, je ako sedieť s niekym a počúvať a počúvať. Začínajúcu vlastnú myšlienku dokončia za mňa. Vyvoláva to márnu túžbu po komplexnosti. Začať niečo a dokončiť to. Dať tomu myšlienku s dôrazom a prekvapením v pointe. Internet nie je život, je to len zrkadlo a aj to často krivé. Aj tam sa dajú nájsť podobnosti so životom, ale život to nie je.

Neodsudzujem to internetové médium, poznám ho a poznám aj jeho spätné pôsobenie. Je to pozitívna spätná väzba, teda v tom zmysle, že posilňuje prvotný vzťah a bráni jeho prerušeniu. Je dobré to vedieť a občas zaradiť aj negatívnu väzbu. Nemusí to byť len niečo, môže to byť aj niekto, kto podá "pomocnú ruku". Negatívum môže byť nepríjemné, lebo trhá skryté nitky do sociálnych sietí a človek je "sociálny tvor". Sme dve bytosti, často viac a nikdy nie sme sami.

 

4 komentáre:

  1. Nerozumiem celkom tomuto článku, ale.....napíšem aspoň pár krátkych myšlienok...
    Internet i sociálne siete sú dobré veci, no musia sa vedieť používať. Je to však dvojsečná zbraň. Ako napr. sekera: pomáha pri kálaní stromu, ale vie aj zabíjať. Internet je skvelý život, ak si ho človek aspoň zčasti prenesie do reality a nezakrnie len výlučne vo virtualite. Internet napomáha k získavaniu priateľstva. Nielen virtuálneho, ale mnohokrát aj skutočného a veľmi pekného. Viem, o čom hovorím :)
    Všetko však vyžaduje pozornosť a úsilie človeka. Aj priateľstvo. Treba ho živiť a nebrať ako samozrejmosť. Je to dar, ktorý si treba vážiť. Ak si človek nedokáže priateľstvo udržať, nie je to chyba internetu, ani ,,krivosti zrkadla", je to chyba človeka.
    Nie zbytočne sa vraví, že človek si skutočne začne vážiť niečo až vtedy, ak to stratí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ... pravdepodobne som nepochopila článok, ale vyvolal vo mne tieto myšlienky :(

      Odstrániť
    2. Už som odpovedal:
      http://waboviny.blogspot.sk/2015/02/facebook-ma-ma.html

      Odstrániť
    3. Zvykne sa pri rozhodnutí vymaniť sa zo siete a oddychu od nej popriať veľa šťastia.
      Tak V.Š. ....

      Odstrániť