2007/04/24

Piata sila

Prázdno je nič, vákuum, vzduchoprázdno, medzihviezdny priestor a niekedy aj prázdna hlava, ale aj tam, kde nič nie je, aj tam vraj niečo je - sú tam "štruktúry vákua", v ktorých je zapísaný celý paralelný svet od počiatku vesmíru, aj naša pamäť...

Môj vtipný kolega kedysi, hlavne pri posedení v krčme hovorieval, že nieto väčšieho blázna, ako keď je fľaša prázdna a pre istotu objednával ďalšiu... Ale nie o tom som chcel...

Nie o tom som chcel... to je super veta, keď som už o tom popísal tirády..... Oci, mám AXU, do uší mi práve tlačí kaleráby nejaký herec, len neviem prečo s tým nejde k lekárovi, možno sa to dá liečiť.. Nemám rád tú blbú reklamu, mám radšej tú inú, kde sa všetci rehocú na bankových úrokoch v tej "inej" banke.

Včera som čítal pekný blog, vlastne spot, či článok.. Veľmi pekné prirovnanie tam bolo, také čo má isté súvislosti s týmto mojim dnešným písaním... nebudem na seba viac prezrádzať, radšej si prečítajte originál.... Na ukážku krátky úryvok:
...V tej príjemnej nálade, má zrazu človek chuť sa rozprávať. Alebo možno skôr len rozprávať .... povedať celému svetu každú hovadinu, ktorá ho v tej chvíli napadne... (Vlastimil Knotek)
Tak to je na dnes celé.. ale ak si prečítate odporúčaný originál, všimnite si hlavne pasáž nasledujúcu po tomto úryvku. Bez urážky, má to čosi do seba, je to celkom trefné... Mne to spôsobilo silný vnútorný sebakritický úsmev...

.

5 komentárov:

  1. tú reklamu neznášam, neznášam, neznášam, je mi z nej zle!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. výborne som sa pobavila.. :)))
    ten originál má šmrnc..K+

    každý z nás sa občas ocitne v takej príjemno-hlucho-relaxačnej atmosfére, keď z neho unikajú myšlienky bez vône .. :) a len tak si poletujú v éteri bez konkrétneho adresáta a zmierňujú vnútorné napätie..

    napriek tomu si však myslím, že väčšina našich myšlienok, s ktorými sa chceme podeliť s inými, majú svoj obsah i svoju vôňu (niektoré dokonca veľmi výnimočnú omamnú, niektoré štípu v očiach i na duši)

    ...ináč by nebol ani tento blog.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. A kam tento radíš, mia, nemusíš povedať.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. wabt..
    en bloc hodnotenie blogu ? netrúfam si, len si myslím, že:

    je v ňom všehochuť - od výnimočne pekných, omamne voňajúcich myšlienok, cez tie mierne ironické i melancholické až k tým, ktoré si len tak voľne poletujú éterom bez konkrétneho adresáta..len tak, pre zábavu... :)

    ...ale tak to má byť.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mne príde tá reklama primitívna. ten originál je zaujímavý. až priveľmi uvoľnene to napísal. no myšlienky sa mi páčia.

    OdpovedaťOdstrániť