2007/05/24

Slovenské rádiá

Niekedy sa zabávam sám, veď ani to nie je na zahodenie. Pri cestovaní autom, počúvam hudbu, ale už nenastavujem rádiá do predvoľby, jednoducho preladím ďalej, ak ma omrzia hoci aj jemné melódie. Nemám žiadne slovenské rádio, ktoré by som nejako zvlášť preferoval, alebo ignoroval.

Často prepínam celý rozsah a nenachádzam tú vhodnú hudbu pre (môj) daný okamih, tak ma to priviedlo k zisteniu, že v celom rozsahu som ešte ani raz nenatrafil na vážnu hudbu a niekedy by padla na úrodnú pôdu. Viem, že sa to dá riešiť CD, alebo kazetou, ale rádio je jednoduchšie.

Privítal by som takú dohodu všetkých slovenských rádií (celoplošných máme skoro 12), v ktorej by sa zaviazali na hranie vážnej hudby, každé rádio jednu pol hodinu raz za 12 hodín, tak aby sa striedali a potom znova. Bola by to štafeta, za ktorú by som bol vďačný a možno nielen ja. Tá hudba by znela éterom nepretržite.

8 komentárov:

  1. :-) Ja zasa rada počúvam správy (aj keď v súčasnosti nič moc). A ešte informácie zo situácie na cestách (asi preto, že rádio stíham počúvať naozaj len za volantom). Hudbu riešim CD-čkom.
    :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. silvia, máš pravdu informácie o situácii na ceste sú užitočné, počúvam ich pozorne. Hudba je niekedy úžasná aj vo filmoch, ak je nahraná a reprodukovaná v dobrej súčasnej kvalite, niekedy podrží aj slabší film.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. na vážnu hudbu sa, pokiaľ viem, slovenské rádiá, nebudú špecializovať a zrejme ani rozširovať jej percentuálne zastúpenie (teraz je to tuším okolo 5 %)..
    jediným rádio, o ktorom viem že sa zameriava na vážnu hudbu je maďarské Bartók...
    ..príjemné počúvanie.. :)
    alebo už len naozaj CD..

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mia, sklamala si ma.....

    OdpovedaťOdstrániť
  5. wabt, i to sa občas stáva....ľudia sme omylní a nedokonalí...
    teda aspoň ja určite áno... :)

    pekný víkend.. s príjemnou hudbou i rádiom podľa vlastného výberu ... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. A co Devin?
    Ja rada pocuvam Kronehit a N-radio, prip. Radio Wien - hudba celkom ujde a ich starosti momentalne nie su moje starosti :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. rádio už nepočúvame - jednoducho sa to nedá počúvať. Na každej stanici do omrzenia to isté. A CD nám našťastie vždy prerušia správy o situácii na cestách.
    Natrafila som už viackrát na nejakú maďarskú stanicu, kde hrajú len vážnu hudbu.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. vážna hudba sa dobre počúva s pohárom vína v ruke podriemkavajúc vo fotelke :) v aute si to neviem predstaviť, ani to víno, ani to podriemkavanie :)

    OdpovedaťOdstrániť