2007/12/01

Ako počasie

Včera som cestou do práce stretol sneženie. Najprv iba tak, ako by niekto sneh na ceste zametal neviditeľnou metlou, presýpal sa z miesta na miesto a na vozovke kreslil zvláštne lietajúce krivky.

Snehové vločky, riedko poletujúce sa lepili na čelné sklo, sledoval som ich ako sa premieňajú na kvapky vody. Nechcelo sa im skĺznuť - už ako voda sa držali na skle, chveli sa vo vetre až kým sa nespojili s ďalšou vločkou - až potom spolu skĺzli na kapotu.

Bolo to divadlo, odvádzajúce pozornosť, ale netrvalo dlho, za mestom sa sniežik premenil na riadnu fujavicu, na ceste bolo za chvíľu takmer 5 cm snehu, viditeľnosť sa skrátila, stierači kmitali naplno a ja som sa výnimočne do práce nenáhlil.

Tešil som sa z jazdy s novými zimnými pneumatikami na zasneženej ceste, užíval som si prvú poriadnu zimnú pohodu v snehovej fujavici vo vykúrenom aute... Takú zimu mám rád. Tešil som sa na prvý riadny sobotný výlet do zasneženého lesa...

Aušak... človek mieni, zima mení... na počasie nikdy nie je spoľahnutie. Dnes tu bol pravý opak peknej zimnej nálady, sneh zmizol tak rýchlo, ako rýchlo napadol. Zdá sa mi, že politické predpovede sú spoľahlivejšie, ako tie o počasí... A čo je ešte horšie, moja nálada kopíruje výkyvy počasia...

Dnes pokles o 3 body...

7 komentárov:

  1. nie len zasnežený les je dôvodom na peknú prechádzku.. :)
    Občas dobre padne prejsť sa po vonku za takmer každého počasia...len tak, bez dôvodu, len pre zmenu prostredia a nadýchanie sa čerstvého vzduchu.. :)
    tak sa zababuš, aby ťa tá ,,vlezlá mokrá zima" neznechutila a hajde von.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mia, tak aj bolo - namiesto snehu smradľavý močiar... ale aj čajky, rybári a slnko klesajúce k západnému obzoru...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. na mňa počasie veľmi vplýva, neznášam zamračenú oblohu, dnes sa mi nechce vyliezť z postele :), ale vďaka tvojmu príspevku sa predsa len poberiem von :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mária, tak to stálo za to, vytiahnuť ťa z postele na vzduch :) prejdi sa po pešej zóne a hneď ti bude lepšie.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tak o tých náladovkách z počasia, viem svoje
    senzitívna do krajnosti ;o)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. blueska, z toho by som usudzoval, že máš rada všetky hudobné žánre.. pre každé počasie iný... hudba zvykne pomáhať... na ten účel mám doma fujaru :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. áno, presne, je to tak aj s hudbou, niekedy mám chuť na dobrý rock, a niekedy na Chopina :o)
    Ale zaháňať nálady fujarou, to je ten najoriginálnejší recept, aký som kedy počula :o)

    OdpovedaťOdstrániť