2009/09/18

Superman

Všetko je inak. Včerajší pohodový večer strieda večer plný akcie a to doslova. Najprv som si pozrel akčný film v TV a teraz sa chystám na ďalší, z požičovne. Už roky si nepožičiavam filmy z požičovne, dnes mi to napadlo cestou okolo, ale neprezradím, čo som si požičal, možno to bude prepadák, tak radšej až potom.

V požičovni sa úplne vymenil personál a možno aj majiteľ, pekné dievčatá absentujú, takže chlapík, čo to teraz riadi, nepoznal moje členské číslo. To by až tak nevadilo, výhoda je v tom, že nevie o mojom kritickom postoji k zlým filmom, ktorých je tam väčšina. Dievčatá, čo to obsluhovali predtým, už mali hrôzu, odporučiť mi nejaký titul.

Ale vráťme sa do reality, na otázku, aké mám číslo, som okamžite zareagoval: 575 a doplnil som to poznámkou, že pamäť je občas na niečo dobrá. Zožal som dvojnásobnú pochvalu, jednak za číslo, ktoré presne sadlo k môjmu menu, aj za vtipnú poznámku...

Nie vždy to však ľudia uznajú. Tak minule, stál som ako druhý v rade pred pokladňou v obchode, keď pokladníčke došla páska. 5 minút sa pokúšala nahodiť novú, keď sa jej to konečne podarilo, pokladňa bola ako zakliata, nechcela sa pohnúť, iba na displeji svietili nejaké nezaujímavé čísla.

Vtedy sa tam objavil Superman, teda ja a poradil slečne, aby pokladňu vypla a znovu zapla. A hurá, všetko šlo ako po masle. Slečna sa pekne usmiala, ale pochváliť som sa musel sám, že som v okruhu niekoľko metrov od pokladne najmúdrejší...

Dôležité upozornenie: Záver poslednej vety berte ako vtip založený na skutočnej udalosti :)

4 komentáre:

  1. "reštart" pomáha nielen pokladniam.
    P.S. A nový dizajn je preč.
    P.S.II moje číslo v požičovni je 381 a nebol som tam dva roky. Nová doba

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nový dizajn je už starý, teraz je nový nový. Podobne ako s tým starým novým bratislavským mostom... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. podstatné je, že tá pamäť stále slúži, že jemná irónia namixovaná s vtipom vyvoláva úsmev na tvári, ale najpodstatnejšie je, že sa mi už zas u teba dobre číta... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. opäť 1:1, čo sa týka dizajnu... škoda, že mám iba dvoch čitateľov, výsledok by bol presvedčivejší... :)

    OdpovedaťOdstrániť