2007/06/01

Bezpečná práca

Dnes je deň detí, v práci sme mali sviatočne pracovný deň. Od svojho vzdialeného nadnárodného majiteľa dostalo osadenstvo firmy ďalšiu plaketu za celý rok 2006 bez nehody a úrazu. Uznajte, že to stojí za zmienku... Náš vysoký predstaviteľ svoj príhovor skončil slovami: ...želám vám, aby ste aj v tomto roku pracovali stále bezpečnejšie a bezpečnejšie... aspoň tak, ako rastie náš profit z vašej práce...

Nebudem pokračovať v socialistickom duchu, aj keď súťaže v bezpečnosti práce sa robili aj vtedy a ja uznávam, že bezpečnosť je v práci prvoradá... vraj niet takej práce, ktorá by sa nedala vykonávať bezpečne. A mnoho ďalších hesiel o bezpečnosti denne čítam na menších, väčších aj najväčších transparentoch po fabrike.

Ako som už raz niekde povedal, som skeptik, aj keď s pozitívnym myslením, tak som sa dnes zamyslel nad tým, ako je možné stupňovať slovo bezpečný? Ak je napríklad sex bezpečný, môže byť ešte bezpečnejší? Najbezpečnejší je asi platonický, alebo ako sa dnes hovorí, virtuálny... Ale nechajme erotické vtipy, poďme k práci, aj keď je piatok..

Ak práca môže byť bezpečnejšia, to znamená, že tá predtým bola menej bezpečná, teda nie celkom bezpečná, a možno aj nebezpečná.. No keby tá práca nebola nebezpečná, asi by sa otázkou bezpečnosti nebolo treba vôbec zaoberať, to je jasné.

Najbezpečnejšie je asi nepracovať, len potom nie sú koláče, iba vysoká bezpečnosť presne podľa hesla, kto nič nerobí, ten nič nepokazí...

7 komentárov:

  1. :o) fajn, konečne mám výhovorku na ničnerobenie :o)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak ja som dnes usilovná ako včelička.. :))
    a čo všetko ma ohrozovalo.. že si zatnem motykou do nohy, alebo porežem nožom,alebo obarím vriacou vodou... :)
    dopadlo to tak bezpečne, ako len mohlo, vlastne najbezpečnejšie, aj keď práca bola...
    akurát, že miesto koláčov dnes boli bryndzové pirohy.. :)
    pekný a samozrejme bezpečný deň (taký ničnerobiaci) ...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mia, na tie bryndzové pirohy by som sa dal nahovoriť. Tiež som pracoval motykou, okopal som 70 paprík, popriväzoval som 60 rajčín, naťahal som kubík vody (motorovým čerpadlom...) a ešte som fotil... všetko bezpečne..

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ... a ešte som maškrtil pod višňou...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. takaá som zmýtvaná z toho chaosu u nás, že som maličkému povedala: bez chleba nie sú koláče :(

    OdpovedaťOdstrániť
  6. germa, dobre si mu povedala... učíš ho skromnosti :)

    OdpovedaťOdstrániť