2010/10/13

Gravitácia vákua

Najväčšia energia a sila sa nachádza vo vesmírnom vákuu. Zdá sa, že je všade. Je príčinou gravitácie, ktorá ma dnes zasiahla. Už dlhší čas udalosti lietali okolo mňa v dokonalom chaose a žiadna sa ma príliš nedotkla. Práca je veľká čarodejnica... Vnímal som udalosti, ale nedokázal som sa k nim vyjadriť, zaujať postoj. Dnes veci nabrali iný smer, uvoľnila sa moja vákuová energia, zasiahla ma gravitácia prázdna... Na pokojné chvíle chaosu už môžem iba spomínať...
Zisťujem, že som prišiel o veľa srandy. Napríklad tá Krajcerova o televízii a rozhlase. Muselo mu to dať veľa námahy, pretransformovať zrušenie koncesionárskych poplatkov do naoko nevinnej formy spojenia dvoch verejnoprávnych médií. Veľmi pekne o tom píše vo svojom blogu Róbert Kotian.

Na druhej strane, Peter Tóth  berie Krajcera celkom vážne, aj keď paradoxne tvrdí, že "Krajcer je na správnej ceste, aj keď trochu blúdi" (ha, ha).  Ja si myslím, že neblúdi, lebo cieľ ovládnutia verejnoprávneho priestoru je jasný a kto vidí do toho hlbšie, musí vedieť, že všetko ostatné je len cesta. V tomto prípade neplatí "dzurindovské", že cesta je cieľ...
K podobnému záveru dospel aj Peter Tóth vo svojom blogu: "Vysoko pravdepodobné je.. že na straníckych sekretariátoch špekulujú viac nad spôsobom, ako získať vo verejnoprávnych médiách kontrolu než nad kvalitnou službou verejnosti v oblasti rozhlasového a televízneho vysielania".

2 komentáre:

  1. ,,Na pokojné chvíle chaosu už môžem iba spomínať... " - príjemne a nechaoticky si ma rozosmial touto vetou...:))
    Ale niečo pravdy na tom je. Ak je človek plne sústredený na jednu vec, ktorú proste musí urobiť (môj prípad teraz), nemá čas vnímať pozitívne i negatívne dianie vôkol seba. Povedala by som, že na ten čas sa zaodeje do hrubej ,,hrošej kože".. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To je tak, chaos je voľný a zadarmo, smerovanie a poriadok si vyžadujú vonkajšiu silu, alebo vnútornú energiu... vonkajšie sily sú násilím a za vnútornú energiu sa platí :)

    OdpovedaťOdstrániť