2012/01/27

Minca času

Blogy sú vo svojej podstate podenkovou žurnalistikou. To obvykle z hľadiska aktuálnosti, ale často aj z aspektu kvality. Chcem veriť, že toto nie je môj prípad ( :-)) Každý človek (aj bloger, ak je človek) verí, že je svojim spôsobom výnimočný. A naozaj je a musí byť, lebo každý jedinec je v myslení jedinečný. V tom som asi aj ja tým najobyčajnejším človekom. Tiež si všeličo namýšľam a domýšľam...

Práve sa chystám urobiť taký malý pokus. Dva, či tri týždne sem nenapíšem ani slovo, budem len sledovať, ako klesá (stúpa :) čítanosť článkov z archívu mojich wabovín. Nebudem reagovať na diskusiu, ale nie je zakázaná. Chcem vedieť či to tento blog prežije. Šance sú. Je tu vyhľadávanie v blogu, stačí napísať slovo a otvorí sa konzerva duše mojej (fí ha, to mi teda vyšlo :) na danú tému.

Je tu "obsah wabovín" podľa dátumu, je tu "zoznam rubrík" zoradený podľa abecedy (v zátvorkách je počet príspevkov na danú tému). Niet nič ľahšie, ako sa naladiť na moju nôtu. Ostáva mi len dúfať (aj vám, ak máte čas určený na bohapusté čítanie starých myšlienok), že tam nájdete niečo zaujímavé a nadčasové. Viem, že čas sú peniaze a v dnešnej dobe nimi mrháme, aj keď si stále myslíme, že ich nemáme dosť. Padnú do dlane a pomedzi prsty von. Ako čas.

Trvácnosť a platnosť múdrych myšlienok je dôležitá, niektoré sa dajú použiť (aj zneužiť - viď politika) podľa potreby a príležitosti. Niečo zhasne s najmenším vánkom času. Hádžem teda práve teraz svoju testovaciu mincu do fontány.

4 komentáre:

  1. Dobrý a zaujímavý blog so stálymi čitateľmi nezanikne, aj keby pokus mal trvať aj dlhšie. Dva-tri týždne je ako trochu dlhšia dovolenka. A potom sa to tu rozbehne znovu :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Želám príjemný oddych. Občas naozaj treba vypnúť (počítač) a naladiť sa inak, skúsiť iné...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vsetko dobre - good luck - a velmi sa tesim na stretnutie a nove blogy po dvoch -troch tyzdnoch. Som zvedava o com budu...:)
    ima

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak nech ti ten pokus vyjde k spokojnosti. Ako už bolo hore skonštatované, aj ja si myslím, že dobrý blog nezanikne pre dočasnú neprítomnosť majiteľa :)
    A tiež klikám, či sa tu niečo znovu neobjaví, napriek tomu, že ešte neprešli 2-3 týždne :)

    OdpovedaťOdstrániť