Zeleninová polievka
K príprave základného variantu potrebujeme kocku mäsového bujónu a za hrsť ružičkového kelu. Ružičky umyjeme a každú rozrežeme na štvrtiny. Do vriaceho vývaru vložíme kel a varíme asi 5 minút. Podobne môžeme pripraviť polievku aj z brokolice, prípadne kombinovať s kyslou kapustou. Pred dovarením dochutíme kúskom feferónky.
Pár dní po výplate (dôchodku) môžeme túto polievku obohatiť zavarením asi 100 g mäsa nakrájaného na tenké rezance, alebo drobné kocky (4-5 mm). Mäso sa varí spolu so zeleninou rovnaký čas. Ak nie je mäso, stačí aj opražená slanina, alebo zavarené vajce. Dôležité je, nepredlžovať čas varenia, aby sa zelenina nerozvarila a aby sme počas varenia príliš nevyhladli.
Úplne super alternatívou je pridanie šťavy z kyslej kapusty. V prípade, že je tam šťava z kapusty, mäso (alt. kuracie), vajce a feferónka (alt. čierne korenie), pár kúskov sušených hríbov a kúsky cibule (bambusové výhonky nie sú podmienkou), môžeme polievku zahustiť kukuričným škrobom, aby nabrala miernu rôsolovitú konzistenciu. Výsledok bude na nerozoznanie od pekinskej kyslej pálivej polievky SUAN-LA-TANG.
Zaručene (vraj) odstráni únavu... Dobrú chuť.