2007/02/11

Parížsky šalát

Nebude to práve nedeľná chvíľa poézie, ale potvrdzujem vopred, že je to príbeh autentický z dnešného dňa, takpovediac, horor ...

Mali sme na obed parížsky šalát, čerstvý tovar z najväčšieho obchodného reťazca na Slovensku. Nebudem popisovať, prečo práve takéto jedlo namiesto obeda, proste sme mali dôvod hlavné jedlo dňa presunúť o pár hodín k večeru a keďže sme sa nechceli postiť, tak to vyriešil spomínaný šalát.

Musím priznať, že bol naozaj výborný, k tomu po dve čerstvé, ešte teplé "kaiserky cereal". Až na záver celej operácie na mojom tanieri to bolo super... Usmievala sa na mňa už len posledná kôpka šalátu a ja na ňu, keď som zbadal, že má fúzy... Bližšie skúmanie ukázalo, že to neboli fúzy, ale iba jeden jediný, krásny, veľký kučeravý chlp...

Zvládol som to, udržal som status quo na tanieri i v žalúdku, ale poviem vám, že umelecký dojem z parížskeho šalátu bol nenávratne preč a nadlho budú aj šaláty z nemenovaného obchodného reťazca.

.

20 komentárov:

  1. vďaka wabt, ostalo mi horšie ako po piatkovom fláme :o)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. gwu, prepáč, mám to stiahnuť? (viem ako býva po fláme...)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. wabt, nesťahuj to, nie nie nie, nech len ľudia vedia, tuším, že nemenovaný hypersuper... bol TESCO a oni sú svine a ak sú to oni, takúto reklamu si zaslúžia.

    len som chcela, aby si vedel, že to malo na môj žalúdok neblahý dopad :o)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. gwu, buďme úprimní :) také veci sa ľahko stanú, ale hygiena je základ.
    Reklamovať to, je problematické... a ten hyper som nemenoval... :) na svoju obranu ešte uvádzam, dal som to do kategórie "hrôzostrašné príbehy" :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ach bože...ešte aj toto...sa stáva?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. wabt, stanú sa, nemajú sa však stať, jednoducho nemajú a nemenovaný má na triku veľa alebo PRIVEĽA kiksov

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Hygiena...staci sa pozriet ako sa spravaju predavaci pri pulte, kde sa vazia udeniny a syry. Maju sice na pravej ruke "rukavicu", ale naberu s nou a tou istou vytukavaju kody na pokladni a o inych ukonoch ani radsej nehovorim....

    OdpovedaťOdstrániť
  8. pustovníčka, budem si to odteraz viac všímať... :)
    Nechápem, ako je možné že z času na čas sa objavujú aféry s pokazeným mäsom, tu zase so syrom, tam s vajcami... neexistuje kontrola, alebo túžba po zisku je tak silná, že sú schopní ohroziť zdravie ľudí?

    OdpovedaťOdstrániť
  9. mia, ja som to vzal s humorom, ale na smiech to veľmi nie je, ak si uvedomíš, že človek všetko nevidí, na chuti sa to často tiež nepozná a tie neviditeľné potvorky len čakajú na svoju príležitosť..

    OdpovedaťOdstrániť
  10. nechcem nikomu brať ilúzie (teraz hovorím o tebe wabt) :o), ale ja som počula, že keby sme vedeli čo sa deje v závodoch a skladoch, vo výrobe atď, nejedli by sme nič iné, iba doma vypestované potreviny.

    a to teraz hovorím o všetkom počnúc múkou, mäsom nekončiac.

    zabudnime na to, zajtra mám rezne :D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. gwu, to si naozaj trafila. :) Niečo som už o tom počul, aj videl... Ja nemám ilúzie a spolieham sa na svoj nos i chuťové kalíšky (a niekedy aj na oči :)... a ak niečo nesedí, ide to preč.. a pestujem si, čo sa dá, v záhradke, bez zbytočnej chémie a tak.. :) Ale všetko sa nedá, ...ten delá to a ten zas tohle... jak zpíval Werich, žijeme v spoločenstve ľudí...

    OdpovedaťOdstrániť
  12. to s tými ilúziami bolo na margo tohto komentu: ...Nechápem, ako je možné že z času na čas sa objavujú aféry s pokazeným mäsom, tu zase so syrom, tam s vajcami... neexistuje kontrola, alebo túžba po zisku je tak silná, že sú schopní ohroziť zdravie ľudí?...

    :o)
    ale tak to je, radšej zatvoríme oči, lebo všetko sa nedá :o)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. gwu, ja som narážal na to, že asi je slabina niekde v systéme. Systém existuje, preto nechápem, prečo je deravý...
    Náprava systému je z pozície jednotlivca ťažko ovplyvniteľná... Ja môžem vplývať na veci, s ktorými priamo prichádzam do styku, na ktoré mám vplyv.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. nuž, toto bolo viditeľné. Ale asi by sme nezjedli nič, keby sme videli, akou cestou všetko prechádza, kým sa dostane na stôl :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. germa, hovorí sa, že čo oči nevidia, srdce nebolí... Raz mi ukazovali lis na kuracie paštéty, hodí sa tam celé kura, všetko sa z neho vylisuje ako pasta a na druhom konci vyjde trochu pevnej hmoty z kostí..... Samozrejme, kura je bez peria a vnútorností :)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. br, strasne.
    este ze kupovane salaty nejem.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. ostrovanka, vďaka za uznanie, ale v tejto chvíli je to už všetko inak. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. dostal som asi zaludocne krce. sice som jedol uz skor, ale aj taky krc z hnusu si zapamatam. salaty nejem nijak casto, ale skoncil som s nimi pri tomto clanku :(
    Tesco je tusim naozaj uplny hnus!

    OdpovedaťOdstrániť
  19. motýľ, to je to, čomu sa hovorí efekt pohybu motýlich krídel.... sorry

    OdpovedaťOdstrániť