2008/03/17

Perpetuum mobile

Pohyb je úžasný, aj vesmírna rovnováha v pohybe, ktorá je v protiklade s názorom, že perpetum mobile neexistuje... Zastavenie všetkých pohybov znamená absolútnu nulu. Absolútno však neexistuje, rovnako ako neexistuje nekonečno.

Dobro a zlo sme si vymysleli, aby sme mohli obhajovať svoj egoizmus. Objektívne všetky javy, pohyby a pnutia prebiehajú medzi tými dvomi hraničnými kameňmi dobra a zla. Absolútne dobro ani absolútne zlo však neexistuje... Je len ich neustále zápasenie o človeka.

Medzi moje duálne hodnoty patrí aj vedomosť a nevedomosť... K vedomosti smeruje spoznávanie, porovnávanie nového s poznaným, ale podmienkou porovnávania v behu času je pamäť.

Opakom poznania sú tajomstvá, záhady, neodhalené princípy - proste neznámo a opakom pamätania je zabúdanie. V živote prechádzame všetkým, od prvotného nevedomia k záverečnému zabudnutiu, ale výška naplnenia medzi tým je u každého človeka iná.

Život je len to, čo je medzi krajnými hodnotami. Aj pondelok je krajnou hodnotou týždňa. Veci sa rozbiehajú, napätie rastie... Tentokrát adrenalín vyvrcholí výnimočne vo štvrtok.. To medzi tým je realita, šeď života.

Vyplniť daňové priznanie (ísť na spoveď), dať si zhotoviť nový IP, vymeniť duše v bezdušových zimných pneumatikách za letné bezduše a kúsok času venovať aj svojej duši... Zajtra jej dovolím dotknúť sa umenia...

2 komentáre:

  1. V živote prechádzame všetkým, od prvotného nevedomia k záverečnému zabudnutiu.. krutá pravda... :)

    ,,Zajtra jej(duši) dovolím dotknúť sa umenia"... úchvatná veta,ukrývajúca vo svojej jednoduchosti široký rozsah vnímania, podmienený oblasťou dotýkajúceho sa umenia.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. život má svoje pravdy, ktoré nás vedú a my ich nemusíme ani vnímať... umenie je keď.. to vnímame každý po svojom.. :)

    OdpovedaťOdstrániť