2007/03/26

Taktický ústup

Toto je náhrada za zrušený odkaz na scarabeus z piatka 23. marca... :)
Raz, nedávno, hneď po príchode na pracovisko som zašiel na WC, uľahčiť svojmu svedomiu... Bolo tam ticho ako v lese, iba lesná vôňa bola substituovaná inou, čo zvýrazňovali zatvorené dvere na jednej kabínke. Postavil som sa teda k prvej pozícii stojacieho strelca, aby som urobil zadosť svojej nutnej povinnosti.

Než to začalo, miestnosťou sa rozozvučala hlasná melódia o smrtke na pražskom orloji, dôverne známa z kancelárie, ako šéfov vyzváňací tón mobilného telefónu... Vyzváňanie sa opakovalo, volaný váhal - zdvihnúť a tak sa svojim hlasom priznať sám k sebe, alebo nezdvihnúť... Byť, či nebyť?

To bola jeho dilema. Ja som podliehal inej, o poznanie menšej - pokračovať v načatom diele, alebo voliť únik... Zvíťazil vrodený takt a naučená diskrétnosť - taktický ústup z pozície... Náhlivo som vyšiel z miestnosti, iba medzi dvermi som ešte začul ako sa volaný prihlásil... Nemýlil som sa, bol to on... Odvtedy necháva v istých situáciách svoj telefón na stole...

6 komentárov:

  1. neviem, prečo si zvolil ústup, veď ešte stále platí, že v posteli a na WC sme si všetci rovní... alebo aj tu sú si už niektorí rovnejší?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. femma, vieš, to je tak, ja by som sa cítil nepríjemne, keby mi zazvonil telefón na WC... Preto som to bral ľudsky a radšej som vypadol... to bola diskrétnosť v oboch smeroch, lebo sme si rovní...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. na týchto nutných miestnôstkách sa zvyknú niekedy diať aj onakvejšie veci, ako zvonenie mobilu nadriadeného :))
    nemusel si byť natoľko taktný, ale bol si, verím, že tvoja prerušená činnosť nemala nemilé následky :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mia, bez následkov :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. to je pekné, že si taký taktný... :)

    OdpovedaťOdstrániť