2007/03/12

Krajší svet

Svet je vraj krajší ak sa naň dívame cez ružové okuliare. Môžem to potvrdiť, mám ich nasadené skoro nepretržite. Pred spaním si ich zložím, len vo sne vidím skutočný svet... Je plný rôznych farieb, ľudí úprimných a milých, ktorých mám rád.

Niekde som čítal, že všetky sny sú čiernobiele... Nebudem sa hádať, naozaj si nepamätám scénu zo sna, o ktorej by som mohol s určitosťou povedať že bola farebná, ale veď aj biela a čierna sú farby. Často spoznávam vo svojich snoch skutočných ľudí, tak musia byť takí, ako v skutočnosti... alebo krajší.

Ráno si nasadím svoje ružové okuliare a svet opäť stojí za to. Obloha nadobudne výraznejšie odtiene modrej, biele oblaky sú belšie, tráva je viac zelená a voda, ako zrkadlo znásobuje farby v jemných odtieňoch. Ľudia sú prívetivejší a usmiati... Tak to vnímam aj pri fotografovaní...

Keď prídem domov, sadám k počítaču, dávam si dolu ružové okuliare a vidím iternetový svet taký, aký je bez ružových sklíčok. Vnímam pravdu, úprimné vyznania, radosť, ale aj pózu a občas nenávisť... zbieram sklamania... Našťastie príde noc a sen a po ňom opäť ráno s ružovými okuliarmi.

_____________________________

6 komentárov:

  1. nepodstatný dodatok - nás na výtvarnej učili, že čierna a biela nie sú farby :) ale let it be! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. svet vždy stojí za to.. s i bez ružových okuliarov..

    ja tiež nosím okuliare takmer nepretržite, ale mne sa diop.sklá farbia na čierno .. napriek tomu je ten svet stále pekne farebný a stále pekný..aj keď sa nebesá občas zatiahnu sivými mrakmi :)

    toto ma zaujalo: skutočne, ani ja si neviem vybaviť, či sny sú farebné..sú akčné :) milé, nemilé, hrôzostrašné i láskyplné... ale či sú farebné? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. filoss, možno, ale nech je tak, ako hovoríš, mne nešlo o exaktné vedy, skôr voľné pomenovávanie vecí.... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mia, odhalila si ma.. Moje uvažovanie naozaj vychádzalo z reálneho nosenia okuliarov... Predtým som mal také ako ty, teraz mám tie skôr do hneda a tie naozaj prefarbujú svet. Spočiatku mi to vadilo, už som si zvykol. Už viem, že keď zbadám nádherne modrú oblohu, mám sa na ňu pozrieť aj bez okuliarov...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja akosi farebne okuliare nemam, skoda, ale snivam tiez velmi rada

    OdpovedaťOdstrániť
  6. eli, snívať sa dá aj bez okuliarov, tak snívaj...

    OdpovedaťOdstrániť