2007/06/22

Pán vedúci

Inovácia postihuje aj oblasť marketingu... Ešte donedávna ma potulní predavači na trhoviskách oslovovali "mladý pánko" , odteraz som "pán vedúci"...

- Pán vedúci kúpte si ďalekohľad.!
- Ďakujem, nechcem, už mám ďalekohľad...
- Tak si kúpte holiaci strojček...
- Nie, nie a bežím preč, lebo "pán predavač" začína byť neodbytný a ja sa začínam obávať o peňaženku.

Na mestskom trhu, na pešej zóne sa toho veľa premelie... Stánky predajcov, nastavané okolo celého námestia ponúkajú samé lákavé veci... Od handier, cez topánky, rôzne prístroje, proste všetko, čo dostanete na každom výpredaji v kultúrnych domoch... Len ceny sú vyššie, aby to malo šmrnc.

Bohato sú zastúpené lahôdky, poľské "krówky" (po 25) a rôzne turecké medy, to je pre mňa najväčšie lákadlo, ale odolávam, je pred obedom. Na druhom konci sa čapuje pivo, aj by som si dal, je poriadne dusno, ale tiež odolávam.

Odolávam, šetrím na zdravotné poistenie... Práve som bol priznať vlaňajší zárobok a to, čo mám zaplatiť ma vôbec neteší. Budem musieť častejšie navštevovať lekára, užívať viac liekov :). Nič s tým však nenarobím, keď to minulá vláda vymyslela a táto ešte nestihla, alebo nechce zmeniť... Radšej preč od politiky, tam sa totiž nič nerieši iba bohatnutie bohatých a zbohatnutie vplyvných a mocných..

Vrátil som sa domov, spokojný, že som odolal lákadlám. Na stole sa na mňa usmievajú dve malé fľaštičky, vraj liek (v návode je napísané, že to nie je liek, ani výživový doplnok...) jing-jang .... Japonský tradičný prostriedok, vyrobený v Nemecku... a na otázku, za koľko? počúvam odpoveď, že len za 1000...

Padám do mdlôb (fiktívnych) a vraciam sa do mesta kúpiť si kilo "krowiek". To je správny výživový doplnok.

6 komentárov:

  1. no to si mi dnes nahral do karat, na aktualnu temu...ja sa totiz zajtra chystam na odber krvi, a napriek tomu, ze si tu poriadne platim nemocensku, tak za odber sa plati zvlast - takych 50EURO si pekne doplatim. Hold poistka taketo ukony nepreplaca...Slovenske zdravotnictvo nic moc, ale este stale ma kam upadnut....

    OdpovedaťOdstrániť
  2. oida, stále si ešte môžeme hovoriť, že bude aj horšie? to poteší. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To je teda systém, ešte aj za to, čo vám idú zobrať, máte zaplatiť. (Tú krv myslím.) Ťažko vám môžem niečo povedať. Som mladá, tvrdohlavá, nemám rada zdravotníctvo, lekárov neposlúcham, pritom sa chcem (fakt chcem?) stať jednou z nich. Biedna to skutočnosť.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No vidíš! Nakoniec to predsa len bolo zdraviu prospešné - ten návrat do mesta bol príma zdravotná prechádzka. :-))
    (Ale 1000 korún? Trochu veľa za šarlatánstvo.)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tá tisícka by sa fakt dala zužitkovať asi lepšie ako na doplnkový výživový prostriedok..na to ti slúži tvoja záhradka, tá ti poskytuje výživových doplnkov neúrekom.. doplnené o krowky :)))
    keď už na výživu, tak trebárs na tú duševnú ... :)

    OdpovedaťOdstrániť