2012/06/10

Čo príde, to príde

Som ako nejaký odľud, nestíham sa vyjadrovať k zásadným a dôležitým veciam ľudskej spoločnosti a všetko beriem tak, že čo príde, to príde, ale aj odíde. Spokojne si robím na blogu gramatické a štylistické chyby, veď máme tú demokraciu, ako sa onehdá vyjadril jeden kamarát ku druhému, keď od neho dostal po hube a vrátil mu to obratom. Nie že by som nechodil na manifestácie a protesty, len si vyberám tie dôležitejšie. Prvá sa naskytla pred mnohými rokmi a odvtedy nič.

Hádam aj jedna, či dve revolúcie za život úplne stačia. Nepatrím do skupiny, ktorá tvrdí, že práve tento štát, ktorý povstal z "nežnej" revolúcie a z vôle ľudu českého a slovenského, je ten najhorší na svete. Som teda odľud, čo nekráča po vyšliapanom chodníku más u nás na blogoch. Myslím si svoje. Presedlali sme predsa na klasický kapitalizmus, kde silnejší vyhráva a berie bank. Parlamentná demokracia je v podstate nástroj na získanie moci. A tak je to všade, len na Kube, v Číne a ešte možno niekde inde, je to trochu inak...

Ľudstvo sa množí nevídaným tempom, preto ak sa niektorí rozhodnú nemnožiť sa, je to ich právo a prospech spoločnosti. Ak sa však z takejto menšiny stane väčšina, logicky príde koniec sveta (to iste Stvoriteľ nedopustí a príroda sa zahrá na záchrancu ľudského rodu). Teda svet a vesmír ešte pobežia zopár miliónov našich rokov, len my tu nebudeme. A čo tu vlastne hľadáme? Iste sa tak pýtajú aj niektoré hĺbavé mravce v mravenisku, keď majú oddychový čas po práci. Potom príde buldozér a je po mravenisku. Tak nech len prší, lebo len keď prší môže vyjsť dúha. Podmienkou však je aj slnečné svetlo jasného rozumu.


3 komentáre:

  1. Niekedy prídu také dni a niekedy aj obdobia, kedy je človeku všetko jedno a sú mu ľahostajné aj veci, na ktorých mu záležalo. Našťastie život nie je stojatá voda, je plný zmien, a tak pod ich vplyvom časom odídu aj tie horšie obdobia.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dni chdia, chválabohu ešte stále. Niekto síce hovorí, že dobre už bolo. To síce nie je na smiech, ale inak nebude :)

      Odstrániť
  2. Mám rada také tie ,,múdre vety", najmä ak sa mi trafia do nálady. Teraz nedávno bola jedna taká fajn optimistická: To, čo sa človeku udialo v minulosti, to už nezmení. Čo sa mu bude diať, to má šancu spraviť pekným... :)
    alebo to aspoň skrášliť.

    OdpovedaťOdstrániť